Last Minute Deals
Helaas, op dit moment zijn er geen Last Minute Deals beschikbaar. Voor meer info kunt u ons ook volgen op Facebook! Read more...
   |   
ribbon

Dinant

Motorrijden in de Ardennen.

Bochtige wegen, grote bossen en groene heuvels en de gemoedelijke sfeer van gastvrijheid en het bourgondische leven je vindt het allemaal in de Belgische Ardennen.

Lees meer...

ribbon

Luxemburg

Luxemburg

Mooie strakke kronkelende wegen, groene hevels, kastelen en ruïnnes uit een ver verleden en vergezichten om nooit meer te vergeten dat is Luxemburg in het kort.

Lees meer...

ribbon

Moezel

Eifel en Moezel gebied

Met haar mooie vulkaanmeren, slingerwegen en kilometers lange wijnranken, waan je terug in de tijd met de iddillysche gelegen dorpen waar de tijd lijkt stil te staan.

Lees meer...

ribbon

grand ballon vogezen

Vogezen of Haut Voges

met haar imposante heuvels, vergezichten en mooie strakke kronkelende wegen, hoogte verschillen en mooie meren, in de vogezen is het er allemaal! 

Lees Meer...

Op vakantie in Griekenland op het grootste eiland van Griekenland en dit met de motor willen verkennen? Dat kan zeker, er zijn veel plaatsen waar je een motor kan huren voor een redelijke prijs. De prijzen vershillen per type motor of CC inhoud maar ook per verhuurder, kijk dus even goed rond voordat je een afspraak maakt. Ook is het aan te raden om de motor minimaal 1 dag van te voren te reserveren bij een verhuurder om dat het soms snel kan gaan, ook voorkom je teleurstellingen.

Eenmaal een afspraak gemaatk kan je de motor de volgendedag meestal al om 8:00 uur ophalen bij de verhuurder en na een korte uitleg kan je lekker gaan sturen door de omgeving. Je zult ondertussen al gezien hebben dat de meeste rijders het niet zo nauw nemen met de regels, korte broeken, slippers en T-shirt zie je eigenlijk bij 90% van de bestuurders en bij 75% zie je de mensen ook nog zonder helm rijden. Natuurlijk heerlijk met die constante temperatuur van 30 graden plus maar of het heel handig is om te doen denken wij zelf van niet.

Als je van te voren al weet dat je een motor gaat huren kan je natuurlijk een aantal dingen al mee nemen, denk daarbij aan stevige schoenen en handschoenen voor op de motor. Een helm krijg je er van de verhuurder altijd wel bij zonder extra bij te betalen, hiervoor kan je natuurlijk in verband met hygiene een helmmuts voor mee nemen vanaf thuis.

Wat een ieder doet moetten zijn natuurlijk zelf weten maar een lange broek en een jasje is geen overbodige luxe, beter iets dan niets als bescherming!

De wegen op Kreta zijn over het algemeen van matige kwaliteit, zo zitten er in de secundaire wegen veel gaten en scheuren in de weg. Dit komt omdat de ondergrond van het eiland constant in beweging is waardoor er verzakkingen optreden en ook hebben zij soms strenge winters in de hoger gelegen gebieden waardoor de wegen kapot vriezen.

kreta 1

De route die wij hebben gereden is varierend van mooie brede wegen tot smalle slechte wegen en volgt de contouren van het eiland aan de noord en zuid kant van het eiland maar gaat voornamelijk over het midden gebied, een gebied wat mooi veranderd in hoogte en mooie vergezichten want bijna overal heb je zicht op water. Wij rijden vanaf Rethimnon naar Frangokastella en weer terug naar Rethimnon, deze route is ook goed te rijden met een kleine aanpassing vanaf Georgioupoli, Frangokastella, Plakias en Spilli en telt een ruime 221 KM die voor een ervaren rijder goed te rijden is. Ben je geen ervaren rijder is het aan te bevelen om deze route in te korten naar 175 KM wat al snel 2 uur zal schelen in tijd.

Zoals je kunt zien op de foto's is het asfalt van verschillende kwaliteit, houd hier rekening mee want een gat in de weg is zo over het hoofd gezien! Deze route brengt jou via bergwegen naar een waterval op het eilend, de enige volgens de bewoners. Hier kan je stoppen voor wat te drinken maar veel leuker is het om in een dorpje te stoppen bij een klein cafe, vaak krijg je hier ook Raki aangeboden wat wij in dit geval hebben afgeslagen met het goede excuus dat wij nog moeten rijden. Dit werdt gelukkig goed begrepen want zij geven dit uit gastvrijheid en afslaan wordt vaak niet gewaardeerd!

Via de mooie wegen komen we uiteindelijk uit bij het enige natuurlijke zoetwater meer, dit meer zie je al van verre liggen en is zeker de moeite waard om op de weg die naar beneden loopt even te stoppen om wat te eten. Na het eten zullen ze je proberen te binden met een lekker drankje maar ook hier kan je door beleeft te vertellen dat je nog moet rijden deze lekkernij afslaan. Later in de route komt je nog een groot meer tegen maar dit is een stuwmeer.

Als wij de route vervolgen komen we via een kleine kuststad weer op de weg richting de bergen, de bergen met het hoogste punt rond de 700 meter ( 2100 meter is het hoogste punt van Kreta ) zijn goed te vergelijken met de Vogezen in Frankrijk kwa zicht met zwaar verouderde Belgische wegen, een mooie europesche mix dus! Deze wegen lijden ons naar de andere kant van het eiland, het zuiderlijke deel, wat direct opvalt is het mooie helder blauwe water, het water wat je altijd ziet in de brochure van de vakantie bureau's. Wij volgen de weg richting het oosten van het eiland en na de vele slingerende wegen gaat de route weer omhoog richting het Noorden.

Wij rijden langs het stuwmeer en zien diverse mooie kleine kerkjes en kappelletjes langs de weg staan op diverse bijzondere locaties of gewoon midden in het dorp, het bergachtige griekenland met zijn kleine dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Modernisering lijkt een vies woord hier terwijl er in de steden toch veel nieuwe auto's en motoren rijden.

Ondertussen rijden we langs het laatste stuk de weg weer naar beneden richting Retymnon langs de laatste dorpen, bergen en dalen waar geen einde aan lijkt te komen. Maar na een lange dag sturen is daar dan weer de weg richting de stad die gevolgd kan worden langs de kust, het is hier weer erg warm en ik zou maar wat graag die korte broek aan hebben waar de grieken allemaal in rijden maar besef bij veel bochten dat het beter is om dit niet te doen, bij de bochten die wij normaal lekker plat nemen en het gas er op houden is het hier het beste om dat niet te doen. Bochten zijn hier op een of andere manier glad en de wegen zijn niet van constante kwaliteit waardoor het zeker is af te raden om dit te doen. Wat ook opvalt is dat je niet veel zware motoren ziet, dat is opzich niet verwondelijk en heeft zeker te maken met de kwaliteit van de weg en de gemiddelde snelheid die je kan rijden. Waar wij normaal zeggen 50 - 60 km per uur in berzaam gebied gaat dat hier niet op, als je hier 35 - 40 km per uur haalt ben je al een snelle rijder.

De gehele route die wij hebben gereden is ruim 220 kilometer lang en wij hebben gereden van 10:00 tot 17:00 en hebben hierbij 1x koffie gedronken, een kleine lunche genuttigd en regelmatig even gestopt voor een foto en een slok water uit de koffer. Dit betekend dat wij ongeveer 35 km per uur hebben gerden.

Bekijk de route in Google Earth.

Download hier de route.

212.2 km, 04:11:23