Last Minute Deals
Helaas, op dit moment zijn er geen Last Minute Deals beschikbaar. Voor meer info kunt u ons ook volgen op Facebook! Read more...
   |   

Motorrijden in Zwitserland is geweldig, meer kunnen wij er niet van maken. De bergen en heuvels, de kronkelende wegen, Zwitserland op de motor ontdekken is een feest voor lichaam en geest. Kom je vroeg in het seizoen heb je een grote kans door besneuwde velden te rijden en tussen muren die tot wel meters boven jou uit tornen, later in het seizoen heb je mooie groene grasvelden waar de koeien grazen en bossen zo groot dat het niet lijkt op te houden.

Zwitserland heeft schitterende bergpassen zoals de Furkapas, de Grimselpas, de Sustenpas en de Umbrailpas op de grens van Zwitserland en Italië. Rijdend tussen de bergen met besneeuwde toppen en schilderachtige dorpjes met heldere meren en fraaie groene alpenweiden. Maar natuurlijk zijn er ook spectaculaire panorama's waarvan je kunt genieten tijdens je pauze.

Over het algemeen zijn de wegen, tunnels en bruggen in goede staat en is het dus goed mogelijk een onvergetelijke reis te maken met de motor in Zwitserland.

Wil jij een keer motorrijden in Zwitersland om zo het land te ontdekken, vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden die motorweekendje.nl jou te bieden heeft. Een kleine motorvakantie tussen het Zwarte-Woud en Zwitserland of gewoon een hele week in dit prachtige land, laat het ons weten en wij zorgen voor een onvergetenlijke motorvakantie in Zwitserland.


Is er zo veel anders dan het rijden in Nederland, opzich niet, de wegen zijn geasfalteerd en hebben witte strepen waar zolang je hier tussen blijft alles goed lijkt te gaan. Maar zoals in veel landen hebben ze ook in Zwitserland afwijkende regels dan die wij gewoon zijn in Nederland, zo is het bijvoorbeeld net als in Oostenrijk verplicht een vignet te hebben en is een snelheids overtreding al snel een duur grapje.

Hieronder hebben wij een tabel met wat regels en eventuele bijzonderheden. Het is natuurlijk wel zo dat je je zelf even goed moet laten voorlichten over de veranderingen in de wetgeving zelf want net als in Nederland verzinnen ze elke keer weer wat anders…

 

 

  Mag wel Mag niet Extra info met betrekking tot de regel
       
Vignet V   Op alle autosnelwegen in Zwitserland geldt een vignetplicht. 
Kinderen V   Jonger dan 7 in een geschikt kinderzitje.
Aanhanger V   een aanhanger met één as is toegestaan, max 80KG.
Filerijden   V Helaas, gewoon aanschuiven!
      Ook bij het wachten voor een brug of tunnel!
Rijden naast elkaar   V