Last Minute Deals
Helaas, op dit moment zijn er geen Last Minute Deals beschikbaar. Voor meer info kunt u ons ook volgen op Facebook! Read more...
   |   

Het motorrijden in België is ten opzichte van Nederland niet veel anders in het noorden van het land, het zuidelijke deel is heuvelachtig en vergt toch een ander inzicht van rijden. Buitenom de Ardennen kent Belgie nog een aantal mooie gebieden zo als bijvoorbeeld de semois nabij de Franse grens en het kustgebied aan de west kant van het land. Maar ook zullen wij natuurlijk de grote abdijen en kloosters niet vergeten zo als de abdij van Val-Dieu en die van Orval of Rochfort. Kortom, Belgie is een land van vele gezichten, bourgondisch, gemoedelijk, strand en heuvels met oneinigende bossen.

Wil jij een keer een onvergetelijke vakantie of weekendje weg in Belgie op de motor, boek dan snel bij Motorweekendje.nl, vertel ons hoeveel dagen je wilt rijden in Belgie en wij passen jou vakantie of weekend aan op maat!


CIMG2691

Over het algemeen is het wel zo dat in België de borden langs de weg wel redelijk de snelheid aangeven dat je de bocht kunt nemen maar er zijn nog meer regeltjes waarmee wij rekening moeten houden.

Let wel even op bij de stoplichten, deze staan voor ons gezien vaak aan de verkeerde kant van de weg en het verkeer voor rechtdoor en linksaf mogen vaak op het zelfde moment gaan rijden.

Hieronder hebben wij een tabel met wat regels en eventuele bijzonderheden. Het is natuurlijk wel zo dat je je zelf even goed moet laten voorlichten over de veranderingen in de wetgeving zelf want net als in Nederland verzinnen ze elke keer weer wat anders…

      

    Mag wel Mag niet   Extra info met betrekking tot de regel
           
Veiligheidsvest   V     Verplicht bij te dragen, bij pech verplicht aan te doen.
Handschoenen   V     Verplicht voor rijder en passagier met dichte vingers.
Motorschoenen   V     Verplicht, moet de enkels bedekken.
Kinder tot 3J   V    
  3 - 8J V     Mits niet meer dan 125cc en in een kinderbeveiligingssysteem.
  8+ V     Mag ook op motoren met meer dan 125cc.

Kijk een op onze pagina wat neem je mee om te zien wat je nog meer mee kunt nemen op je trip.